Anatomy of the Spirit – Caroline Myss

Aflasem de ceva timp de aceasta carte iar intr-un final am si reusit sa o citesc. Energy healing nu-i o idee prea comuna si nici nu-i pe placul oricui. Nici pentru mine nu a fost, dar lucrurile se mai schimba. Cum o prezentare detaliata a intregii carti ar fi dificila, am sa expun numai cateva dintre ideile care m-au impresionat pe mine.

Prima dintre ele, „biography becomes biology”, respectiv faptul ca experientele de care avem parte in viata, si in mod particular sentimentele pe care le traim, ne marcheaza la nivel biologic. Mai precis, stresul emotional si spiritual sunt principalele surse de boala fizica. Simplu spus, corpul interiorizeaza trecutul.

Cea de a doua idee afirma ca „personal power is necessary for health.” Cu alte cuvinte, fiecare individ are capacitatea de a genera energia interna necesara propriei vindecari.

Iar cea de a treia spune ca in puterea personala se afla predispozitia de a lua decizii motivate de spirit sau frica: fiecare alegere pe care o facem isi afla energia fie in spirit, fie in frica. Data fiind aceasta particularitate a liberului arbitru pe care il avem fiecare dintre noi, inseamna ca nu putem ocoli responsabilitatea pe care o avem atat in relatia cu propria persoana, cat si cu deciziile pe care le luam.

In acelasi timp, recunosc ca in cartea lui Calorine Myss sunt si fragmente pe care am renuntat sa le citesc pentru ca mi-a fost dificil sa inteleg modul in care autoarea reuseste sa gaseasca o logica unitara intre cele trei religii, crestinism, hinduism si iudaism, dar chiar si asa, cartea merita pe deplin citita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.